Dagblad010 | Motie afkeuring tegen Aboutaleb verworpen
mainImage

Motie afkeuring tegen Aboutaleb verworpen

Aboutaleb, met rechts Van Baarle (Denk)
8 april 2021, 19:26 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De gemeenteraad van Rotterdam heeft een motie van afkeuring tegen burgemeester Aboutaleb en politiechef Westerbeke, die was ingediend door de moslimpartijen Nida en Denk, verworpen.

De motie was ingediend naar aanleiding van ‘’slechts de overplaatsing en de zware gele kaarten’’ voor de zes politieagenten, die zich schuldig hebben gemaakt aan racistische appjes. De agenten van het bureau Marconiplein hebben een tweede kans gekregen. Nida en Denk waren het daar (furieus en emotioneel) niet mee eens en noemden de maatregel een ''zachte heelmeestersoplossing.''

Burgemeester Aboutaleb had eerst over die appjes gezegd dat ‘’als er maar een snippertje van waar is, dan is voor hen geen plaats meer in het korps.’’ De fracties van Nida en Denk nemen het hem nu kwalijk dat hij daar op teruggekomen is. Hij heeft die switch in het debat overigens uitgelegd (volgt).

De overige partijen vonden een motie van afkeuring veel te ver gaan. 50Plus had liever een motie van treurnis gezien, terwijl de VVD als sneer naar Nida en Denk sprak in termen van ‘’een motie van frustratie.’’

Burgemeester Aboutaleb vond het zwak dat Denk en Nida ook korpschef Westerbeke bij de motie hadden betrokken. ''Hij kan zich niet verweren'', zei hij.

Wordt vervolgd.