mainImage

Passagiers geëvacueerd na brand in trein bij 's-Gravendeel

25 oktober 2021, 17:36 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Het verkeer op de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Breda ligt tijdelijk stil vanwege een kleine brand in een passagierstrein die ter hoogte van 's-Gravendeel reed. De brand is inmiddels onder controle, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Niemand raakte gewond. Zo'n tachtig mensen die in de trein zaten, en 275 passagiers in een trein daarachter, zijn met evacuatietreinen naar Rotterdam en Breda gebracht, aldus ProRail.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio ging het om een smeulbrandje in de locomotief van de trein. De brand was snel onder controle en passagiers werden naar het achterste deel van de trein gebracht. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

Tussen Dordrecht en Roosendaal rijden tijdelijk minder sprinters vanwege het incident. Reizigers tussen Rotterdam en Breda kunnen het beste de reisplanner raadplegen voor een andere route, aldus een woordvoerder van de NS. De internationale treinen op de hogesnelheidslijn worden omgeleid via Roosendaal. ProRail en NS verwachten dat het treinverkeer op het traject tussen Rotterdam en Breda rond 18.00 uur weer wordt opgestart.


Door: ANP | Foto: ANP