Ex Feyenoorder Kees Rijvers erelid FC Twente

19 October 2019, 23:00 uur
Sport
mainImage
Het elftal van Feyenoord in 1958 met Kees Rijvers. Hij zit tweede van rechts naast Coen Moulijn.

De 93-jarige oud Feyenoorder Kees Rijvers is door FC Twente benoemd als erelid. In Enschede was Rijvers van 1966 tot 1972 en later nog een keer van 1986 tot 1989 trainer van FC Twente. Onder hem kwam de fusieclub (Sportclub Enschede, Enschedese Boys) tot bloei. Rijvers kreeg de onderscheiding zaterdagavond voorafgaande aan de eredivisiewedstrijd tegen Willem II. 

Kees Rijvers, die 33 keer in Oranje speelde, en ook trainer was van PSV, Willem II en in 1963 bij TSC in Oosterhout begon, verkeert ondanks zijn hoge leeftijd in goede gezondheid. Hij woont in zijn geboorteplaats Princenhage, bij Breda.

Als coach van het Nederlands elftal liet hij in de begin tachtiger jaren negen spelers debuteren die later (in 1988 tijdens het EK in Duitsland) furore maakten onder Rinus Michels, onder wie Ronald Koeman, Marco van Basten, Wim Kieft en Adri van Tiggelen.

Bij Feyenoord voetbalde Kees Rijvers in de eindjaren vijftig. Hij was gekocht van het Franse Stade Français en keerde na Rotterdam terug naar Frankrijk (Saint Etienne). Hij sloot in 1963 zijn actieve voetballoopbaan af bij de club waar hij begonnen was: NAC. Bij Feyenoord komt hij heel sporadisch op de jaarlijkse reunie. Bij de crematie van Henk Schouten was hij samen met een van zijn dochters. Hij heeft er zes.