Jos Verveen van Stadsinitiatief doet een oproep aan de nieuwe raadsleden van Rotterdam om zelf onderzoek te starten naar de haalbaarheid van een nieuw stadion voor Feyenoord.

‘’Honderden miljoenen belastinggeld en de toekomst van Feyenoord staan op het spel, terwijl het draagvlak wankel is. Ook oud-burgemeester Bram Peper houdt zijn hart vast’’, schrijft hij.

Het is niet de eerste keer dat de ondernemer en Feyenoord-supporter Verveen waarschuwt voor de onzekere toekomst van Feyenoord. Hij deed dit al in het voorjaar van 2017 toen hij – als enig raadslid van D66 – nee zei tegen de miljoeneninjectie van het stadsbestuur. Dat was zwaar tegen het zere been van zijn partij en City-promotor sportwethouder Adriaan Visser (ook D66) in het bijzonder.

Binnen de toenmalige en per 21 maart jl. geëindigde coalitie (Leefbaar, D66, CDA) was Verveen overigens niet de enige opposant. Ook Dries Mosch van Leefbaar Rotterdam stemde tegen de wens van zijn partij en het stadsbestuur in, omdat hij (dixit) inzake Feyenoord niet verantwoordelijk wilde zijn voor een ongewis avontuur.

Mede door zijn afwijkende standpunt inzake FeyenoordCity verloor Verveen later het vertrouwen van de fractie van D66 en moest daardoor aan het einde van het vorig jaar zijn raadslidmaatschap bij de Democraten beëindigen.

Verveen is niet tegen het nieuwe stadion zoals vele supporters dit zijn om culturele en sentimentele redenen, maar omdat hij de megalomane opzet te kostbaar vindt en geen enkele zekerheid in handen heeft gekregen dat met de komst van het nieuwe stadion de spelersbegroting omhoog kan.
Hij vreest daarom niet alleen voor ernstige financiële schade voor Feyenoord in de toekomst, maar ook voor een grote strop voor de gemeente Rotterdam, die – als het traject eenmaal op gang is – voor alle mogelijke nieuwe geldelijke zeperds zal moeten opdraaien. De eerste zijn al bekend.

FeyenoordCity is een prestigeobject van burgemeester Aboutaleb en wethouder Visser, bedoeld om Rotterdam-Zuid te upgraden. ‘’Mochten bezorgde Rotterdammers en supporters nog op een kritische gemeenteraad rekenen, van de raadsleden van de PvdA, VVD, GroenLinks, D66, CDA en CU/SGP hebben ze dit niet te verwachten’’, laat hij vandaag op twitter weten, waarmee de hoop op een hernieuwde studie naar de haalbaarheid in de gemeenteraad in handen geeft van Leefbaar Rotterdam (nu in de oppositie, maar zonder Dries Mosch), de Partij voor de Dieren (fel gekant tegen FeyenoordCity), 50Plus, de SP en de moslimpartijen DENK en Nida, die het geld liever uitgeven aan armoedebestrijding.

De supporters, die het niet kunnen verkroppen dat De Kuip in de nieuwe plannen een mistroostig Romeins bouwwerk wordt, kiezen voor de – in vergelijking met FeyenoordCity- spotgoedkope variant: De Kuip met drie ringen.

Het is het plan dat destijds in de race naar verandering (revalidering van de huidige Kuip) op een milimeterafstand verloor van de BAM, die zich later terugtrok. Daarna heeft de Raad van Commissarissen van de N.V. Stadion nooit meer enige aandacht aan het plan ‘Reddekuip’ willen besteden, omdat de bouwmannen binnen de besturen van Feyenoord nieuwe kansen roken.

Ook met de gemeente is de variant Reddekuip nooit besproken.

Print Friendly, PDF & Email