Dagblad010 | D66: bij politie vindt er discriminatie plaats

D66: bij politie vindt er discriminatie plaats

mainImage

door Jim Friederich

Er vindt wél degelijk discriminatie plaats bij de Rotterdamse politie. Dat zei D66-raadslid Nadia Arsieni donderdagochtend in de gemeenteraad. Die debatteerde over de demonstratie van Black Lives Matter, vorige week woensdag bij de Erasmusbrug. Arsieni wilde liever debatteren over het onderwerp van de demonstratie dan over het verloop ervan.

‘’Ik wil het eigenlijk hebben over wat de demonstratie laat zien. De massale boosheid die er is over racisme en politiegeweld. Er is discriminatie bij de politie’’, zei het D66-raadslid.

Haar betoog kon op felle kritiek rekenen van fractievoorzitter Karremans van coalitiepartner VVD. ‘’We kennen D66 als een anti-politie-partij. Dat bewijzen ze maar weer. D66 wil met hun plan goedkoop scoren over de rug van de politie en demonstranten. Zoals het verbieden van de nekklem. Hoe vaak wordt die in Rotterdam toegepast?’’, was zijn tegenvraag waarna enkele ogenblikken van stilte in de raadszaal volgde.

‘’Zijn we problemen aan het oplossen of symboolpolitiek aan het bedrijven?’’, vroeg Karremans aan Arsieni. ‘’Wat is het probleem? Dan kunnen we erover in debat.’’

Arsieni verwees voor statistieken over excessief politiegeweld en nekklemmen in Rotterdam naar het vervolg van haar betoog. Echter bleven die cijfers uit.