mainImage

Einde verhaal: Tennispark wordt volgebouwd

29 oktober 2022, 09:51 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Het tennispark Overschie de Schie wordt volgebouwd. Het wanhoopsoffensief van de wijkraad om de tennissport boven alle verdere belangen te laten prevaleren is mislukt. Plek genoeg in Rotterdam om te tennissen, vindt de nieuwe bouwwethouder Chantal Zeegers (D66). ‘’In 2020 was er al een overschot aan capaciteit.’’

Het tennispark in Overschie is in particuliere handen. De eigenaar gaan stoppen. Dat besluit is onomkeerbaar en daarmee ook de route naar investeerders. Het staat allemaal te lezen in een lange brief van de wethouder, waarin het er tot de basis herleid op neerkomt dat de tuinen van de bewoners van de Torenlaan in Overschie in plaats van op de bestaande tennisbaan op nieuwbouw gaan uitkijken. De voorgeschiedenis heeft een lelijk randje, zie onder.

‘’Er zijn alternatieve complexen die de competitie voor Tennisclub Overschie (TCO) willen faciliteren’’, zegt Zeegers, die verder na ruggespraak met sportwethouder Achbar (Denk) verwijst naar de ontwikkeling van het Sidelingepark. Dat park krijgt een belangrijkere rol in een gezonder Overschie als centrale ontmoetingsplek voor jong en oud en een plek voor spelen, sporten, cultuur, natuur en Klimaatadaptatie. Maar het woord ‘tennis’ staat er niet bij. 

Eerdere publicaties over dit onderwerp:

https://dagblad010.nl/Columns/de-lekkende-nestor-in-het-belang-van-overschie-

https://dagblad010.nl/Politiek/klokkenluider-mosch-moet-naar-de-rechter-

https://dagblad010.nl/Politiek/bewoners-rond-tennispark-overschie-komen-naar-stadhuis-