mainImage

Steeds Hooger wijst raar en ver OV-voorstel van wethouder af

6 juli 2022, 07:05 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De verstandhouding tussen de voetbalclub Steeds Hooger en de gemeente Rotterdam was onder de vertrokken wethouder De Langen niet om over naar huis te schrijven en nu men inmiddels twee sportwethouders verder is, nog steeds niet. Steeds Hooger gaat na 64 jaar verhuizen van de Kanaalweg naar het door het failliete Leonidas achtergelaten complex aan het Erasmuspad in Schiebroek, maar blijft ontevreden over de parkeermogelijkheden op haar nieuwe locatie. (Dat was Leonidas trouwens ook).

Een tegenvaller voor het Sportbedrijf, dat in Schiebroek tijdelijke opstallen (kantine en kleedkamers) voor Steeds Hooger wil realiseren voor de overgangsperiode naar de oplevering van het vernieuwde clubgebouw uiterlijk medio 2026. Voor deze tijdelijke huisvesting heeft de gemeente een budget van € 550.000 ingezet. Zonder onverwachte tegenslagen worden die per 1 augustus opgeleverd.

Maar als Steeds Hooger niet tekent – en daar ziet het naar uit – komt ook de nieuwe voetbalclub FC Banlieue (die voortkomt uit de restanten van Leonidas) in de problemen. FC Banlieue zou namelijk op het aan de Kanaalweg achtergebleven veld van Steeds Hooger gaan spelen. Chaos dus.

Rondom het Erasmuspad zijn twee verharde parkeerplaatsen (Wilgenring met 128 plaatsen en Melanchtonpark met 18 plaatsen) en een onverhard parkeerterrein met 70 plekken. Voor het parkeren op dit parkeerterrein worden geen parkeerkosten in rekening gebracht. Op basis van een parkeermeting van oktober 2021 zegt de gemeente dat de twee verharde parkeerplaatsen nagenoeg altijd vol staan, maar dat er op het onverharde terrein voldoende restcapaciteit is om aan de norm van 27 plaatsen te voldoen.

‘’Wij erkennen de slechte staat van dit onverharde parkeerterrein en de beperkte parkeercapaciteit in totaal. En ja, de parkeersituatie rond het Erasmuspad zal altijd minder riant zijn dan op de Kanaalweg. Daar staat tegenover dat het bereik per openbaar vervoer van het Erasmuspad ideaal is, met tram en metro naast de deur’’, zegt de nieuwe sportwethouder van Denk, die nog in het dossier moet groeien en zeker en in de loopafstanden in Schiebroek, want hij zegt tevens: ‘’Ook is er de mogelijkheid om, in combinatie met een OV-ticket, iets verderop gratis te parkeren op de P&R Meijersplein.’’ Dat is een half uur lopen en moet men goed ter been zijn. 

En verder wil de nieuwe Denk-sportwethouder - in navolging van D66 - de leden van Steeds Hooger vooral laten fietsen, terwijl het bestuur van die voetbalclub al die suggesties niet opportuun vindt. Steeds Hooger voelt zich als 115 jaar oude Rotterdamse voetbalclub al sinds 2018 door ex-wethouder De Langen (CDA) miskend en wil nu de noodgedwongen herstart in Schiebroek met betere vooruitzichten, dus met een afdoende autoparkeerplaats, zoals Denk die in de vorige stadsbestuursperiode veelvuldig opeiste in delen van Rotterdam-Zuid. 


Foto: Steeds Hooger