De Ligt wil feestelijk jubileren in De Kuip

26 February 2019, 16:17 uur
Sport
mainImage
OrangePictures

Matthijs de Ligt wil van zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Ajax een feest maken. Jubileren en tijdens de klassieker in De Kuip een plaats in de finale van de KNVB-beker veiligstellen, dat lijkt de 19-jarige verdediger wel wat.

''Natuurlijk speelt in ons achterhoofd nog die nederlaag tegen Feyenoord van vorige maand", doelt hij op de afstraffing in de competitie (6-2). ''Maar we willen vooral de finale halen", zei de verdediger die tegen Feyenoord met zijn honderdste duel voor Ajax een nieuwe mijlpaal bereikt. Hij mag zich ook nog steeds de jongste naoorlogse debutant van Oranje en jongste aanvoerder ooit van Ajax noemen.

Even leek het seizoen bijna over voor Ajax, na de blamage tegen Feyenoord en de nederlaag tegen Heracles (1-0) in de competitie. ''Maar gelukkig heerst er weer een andere sfeer bij ons. PSV heeft wat punten laten liggen en we spelen volgende week ook nog tegen Real Madrid in de Champions League", weet De Ligt.

De aanvoerder van Ajax weet waarom zijn ploeg vorige maand in grote problemen kwam in De Kuip. ''Vilhena en Toornstra denderden over het middenveld en achterin kwamen we een mannetje tekort", zei De Ligt die het niet veel uitmaakt of Feyenoord met Robin van Persie en Nicolai Jørgensen of beide aanvallers aftrapt. ''Jørgensen is misschien wat sneller en Van Persie wat behendiger, maar ik heb geen voorkeur."


Door: ANP