Golfer Joost Luiten moet zondag vroeg op

2 March 2019, 17:53 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Golfer Joost Luiten moet zondag vroeg opstaan. De 33-jarige Rotterdammer wordt kort na zonsopkomst al verwacht op de baan van Al Mouj in Muscat, om de derde ronde van het Oman Open af te maken. Luiten staat voorlopig op de gedeelde 26e plaats.

De Nederlandse topgolfer schreef het toernooi uit de Europese Tour vorig jaar op zijn naam. Luiten begon donderdag ook weer goed met een ronde van 69 slagen, maar hij zakte weg in het klassement door een tegenvallende tweede omloop van 77 slagen (vijf boven par). Bijna alle deelnemers, onder wie ook Luiten, moesten hun tweede rondje afbreken door een zandstorm. De Rotterdammer speelde zaterdag de laatste drie holes en begon daarna aan zijn derde ronde. Hij kon acht holes spelen, waarna het donker werd en iedereen naar binnen moest. Luiten produceerde één birdie en volgde verder het baangemiddelde.

De Duitser Maximilian Kieffer gaat aan de leiding. Hij heeft momenteel zes slagen voorsprong op Luiten. De derde ronde wordt zondag al vroeg in de ochtend hervat.