KNVB: Vitesse-Sparta niet in zijn geheel overspelen

8 March 2022, 08:07 uur
Sport
mainImage

De KNVB lijkt deze week nog de knoop door te willen hakken over de afwikkeling van de wedstrijd Vitesse-Sparta. Dat duel werd vrijdagavond voortijdig gestaakt wegens wangedrag van enkele toeschouwers.

De voetbalbond liet diezelfde avond nog weten dat de tuchtcommissie en het bestuur zich over de zaak zouden buigen en dat er drie opties waren: de 0-1 tussenstand als eindstand vastleggen, de laatste paar minuten nog uitspelen of de wedstrijd in zijn geheel opnieuw spelen. Vermoed wordt dat er later deze week nog een definitieve beslissing valt, daarbij zou de laatste optie afvallen.

Welke van de twee overgebleven opties het wordt, zal ook afhangen van hoe Sparta's besluit om niet meer verder te voetballen wordt geïnterpreteerd. De Kasteelclub gaf in een statement aan dat de spelers, stafleden en directie zich niet meer veilig voelden en dat hun focus niet meer op het voetbal lag. De KNVB zal nu moeten oordelen wat de belangrijkste factor voor Sparta was: het sportieve motief of het veiligheidsaspect.

Sparta kan de punten goed gebruiken. Het staat nu laatste in de eredivisie, maar komt gelijk met nummer zestien PEC Zwolle als de 0-1 in Arnhem blijft staan óf succesvol wordt verdedigd. Sparta heeft daarbij de afgelaste wedstrijd tegen nummer voorlaatst Fortuna Sittard nog tegoed.