Solide opening Luiten in Abu Dhabi

16 January 2019, 16:37 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Golfer Joost Luiten is 2019 begonnen met een solide openingsronde in het Abu Dhabi Championship. De Rotterdammer noteerde 69 slagen op de golfbaan in het Arabische emiraat. Met die score van drie onder par bivakkeert hij na de eerste ronde rond de twintigste plaats.

De Ier Shane Lowry is de leider in de stand. Hij schreef tien birdies op zijn kaart en evenaarde met zijn score van 62 slagen (-10) het baanrecord. Vier golfers volgen op drie slagen afstand (-7).

Luiten maakte vijf birdies en één bogey. Hij raakte de ballen lekker, meldde hij op zijn website. ''Mijn 'ballstriking' was goed en ik creëerde veel kansen. Op de greens had ik de eerste negen holes nog niet echt het gevoel, maar daarna ging het lopen. Met min drie ben ik best tevreden'', aldus Luiten, die een snelle terugkeer in de top honderd van de wereld als eerste doel voor dit jaar heeft gesteld. Luiten stond vorig jaar vijf maanden aan de kant met een polsblessure en is daardoor gezakt naar positie 118.

Het toernooi in Abu Dhabi maakt deel uit van de Rolex Series. Het prijzengeld van dit toernooi van de Europese Tour bedraagt 7 miljoen dollar.