mainImage

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen

Insulindestraat
26 oktober 2021, 17:55 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De bouwmachine van VVD-wethouder Bas Kurvers heeft een nieuw gaatje gevonden voor in totaal 28 gestapelde nieuwbouwwoningen. Daarvoor moet naast dit braakliggend terrein aan de Insulindestraat 240-248 wel eerst nog een vervallen gemeentegebouwtje worden gesloopt. Via een tender wordt partijen inmiddels gevraagd een plan te maken. Minimaal 45% van de nieuwbouw moet in de categorie middenhuur vallen. Daarmee wordt tegemoetgekomen aan de doelstelling uit de Woonvisie tot voldoende differentiatie binnen de wijk.

De realisatie van maximaal 28 woningen wordt gecombineerd met een entree tot het Hofbogenpark. Aan de oostzijde grenst het plangebied aan het viaduct van de voormalige Hofpleinlijn. De nieuwbouw is passend in de nieuwe en bestaande situatie, aangezien de straat nu diverse afwijkende gebouwhoogten kent.

Het blok ligt tegenover het Insulindeplein, waar in de zestiger jaren van de vorige eeuw de beroemde garage van de PTT was gehuisvest. Op dat rijtje woonde – dit voor oudere Rotterdammers – ook de bekende oud Sparta (en later Feyenoord- en Xerxes-) doelman Andries van Dijk.